JURIDISK FRONTLØBER TIL EN AF TIDENS VIGTIGSTE PROBLEMSTILLINGER

Digitalt Ansvars mission er at fremme en tryg og ansvarlig digital udvikling. Derfor søger vi en engageret og selvstændig jurist, der kan være med til at belyse et af tidens vigtigste emner: Hvordan påvirker teknologi os? Og hvordan løser vi de udfordringer, teknologi skaber?  Til at løfte denne opgave søger vi en dygtig, engageret og selvstændig jurist, der kan være med til at bane vejen for tidssvarende lovgivning, effektiv håndhævelse og en bedre beskyttelse online.  

AI, sociale medier og et internet, der aldrig sover, påvirker vores arbejdsliv, privatliv og offentlige rum. For selvom den favre nye verden giver nye muligheder, skaber den også nye udfordringer. Nye former for digital kriminalitet, vold og misbrug er vokset frem i ly af en lovgivning og forebyggelse, som har haltet efter den digitale udvikling. I Digitalt Ansvar arbejder vi for at skabe og formidle viden om digitale udfordringer og løsninger, og vi har netop gennem Medieforliget fået mandat til at monitorere tech-giganternes effekter på samfundet. Derfor søger vi en engageret jurist, der kan være med til at finde holdbare løsninger på nogle af tidens store digitale udfordringer i tæt samarbejde med foreningens medlemsorganisationer.

Det er en svær, men vigtig opgave. Vi skal finde den rette balance – hvor det gode, som den digitale udvikling bringer os, får lov at bestå, samtidig med at vi sikrer en effektiv beskyttelse mod skadelige handlinger og af vores online privatliv.

Vi søger en jurist, der kan omsætte jura og komplekse problemstillinger til forståelige juridiske analyser med fokus på holdbare løsninger. Du vil være en vigtig spiller i vores samarbejde med blandt andre medlemsorganisationer og forskere samt i vores kontakt med folketingspolitikere og embedsværket.

Som jurist hos Digitalt Ansvar får du ansvar for:

 • Juridisk rådgivning og sparring i forbindelse med verserende sager
 • Udarbejde analyser og notater vedrørende nye digitale problemstillinger
 • Udarbejde høringssvar
 • Udarbejde forslag til ny lovgivning
 • Udarbejde og kvalitetssikre løsningsforslag og anbefalinger
 • Juridisk sparring i forbindelse med rapporter og analyser af nye digitale trends

Om dig:

 • Du er analytisk og god til at se problemstillinger fra flere vinkler.
 • Du skal trives i krydsfeltet mellem jura og politik.
 • Du har erfaring med eller interesse for EU-lovgivning, menneskerettigheder, arbejdsmiljø og strafferet.
 • Du har eventuelt erfaring fra centraladministrationen, en interesseorganisation, virksomhed eller et advokatkontor.
 • Du kan opbygge og vedligeholde stærke samarbejdsrelationer internt som eksternt.
 • Du er nysgerrig, vedholdende og ikke bange for at tage ansvar og træffe beslutninger.
 • Du kan arbejde selvstændigt og følge dine opgaver til dørs.

Vi kan tilbyde:

En spændende stilling i en lille organisation i hjertet af København, der arbejder for at gøre en reel forskel for mennesker, der oplever digitaliseringens skyggesider eller udsættes for digital vold. Vi har flere projekter, som du vil blive involveret i alt efter kompetencer og interesse. Vi har et uformelt arbejdsmiljø med mange eksterne samarbejdspartnere og vægter det kollegiale fællesskab højt.

Digitalt Ansvar er en medlemsorganisation med et sekretariat, hvor vi er seks (snart otte) ansatte. Vi arbejder bl.a. med tech-virksomheders forretningsmodeller og påvirkning på samfundet, undersøgelser og analyser af lovgivning og offerbehov, digital chikane på arbejdsmarkedet samt anbefalinger og løsningsforslag til en bedre digital beskyttelse.

Der er tale om fastansættelse på fuldtid. Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

Ansøgningsfrist:
Tirsdag den 7. august 2023
Ansøgning sendes til:ahk@digitaltansvar.dk

Tiltrædelse:
Hurtigst muligt

Ansættelsessted:
Rigensgade 5. th
1316 København K

Yderligere oplysninger:
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Ask Hesby Krogh på 4216 4263 efter kl. 15.

Om Digitalt Ansvar:
Digitalt Ansvars mission er at fremme en tryg og ansvarlig digital udvikling ved at være det samlende knudepunkt og en vidensbank for aktører på tværs af fagområder. Vi opbygger og formidler viden om digitale udfordringer, skaber dialog og debat samt peger på fælles løsninger for mere digital ansvarlighed. 
I Digitalt Ansvar har vi siden 2017 arbejdet i krydsfeltet mellem jura, politik og teknologi med fokus på ofre for digitale krænkelsers retsstilling og behov.

Del denne nyhed