Reddit sender push-notifikationer om ulovligt indhold ud til deres brugere

Det sociale medie Reddit har, i en lang række tilfælde, sendt push-notifikationer ud til deres danske brugere, om opslag, der har indeholdt åbenlyst ulovligt indhold. Flere af de brugere, der har modtaget notifikationer, har aldrig interageret med – eller vist interesse for – opslagene, der vedrørte salg og bytte af andres private intime materiale.

Hvad er der sket?

Reddit, der er en af verdens mest populære sociale medier, har sendt push-notifikationer ud til en lang række brugere om opslag, der omhandlede distribution af andres private intime billeder/videoer.

Push-notifikationer, er de beskeder, der “popper op” på fx en smartphones låseskærm, når man får en SMS eller en mail.

På trods af at brugerene, der modtog push-notifikationerne, aldrig havde besøgt det pågældende subreddit, modtog de notifikationer fra Reddit, når der kom et nyt opslag på siden.

Hvis du vil vide mere om Reddit kan du læse med her: Hvad er Reddit?

Reddit bliver ikke holdt til ansvar for det ulovlige indhold

Reddit agerer generelt ud fra det, der bliver kaldt et notice and takedown-princip. Det vil sige, at Reddit først fjerner ulovligt materiale, når de bliver gjort opmærksom på dets eksistens. Som der er lige nu, er der nemlig ikke nogen regler, der regulerer det ansvar som sociale medier – herunder Reddit – har. Det betyder, at ulovligt materiale, der bliver delt på de sociale medier, kan få lov til at ligge online i meget lang tid, før det bliver fjernet. Det er særligt problematisk i sager, der omhandler deling af privat intimt materiale, hvor det er altafgørende, at materialet bliver fjernet fra nettet hurtigt.

Digitalt Ansvar mener, at sociale medier skal forpligtes til at fjerne åbenlyst ulovligt indhold inden for 24 timer

Hertil kommer at sociale medier og ”digitale platforme” gør en hel del for at fremstå som neutrale videreformidlere af information. Man hører tit, at de ”bare stiller en platform til rådighed for deres brugere”. Men når Reddit – et verdensomspændende socialt medie – aktivt sender notifikationer om ulovligt indhold ud til deres brugere, så markedsfører de sig på det ulovlige indhold, der findes på deres platform. Og medvirker til udbredelsen af ulovligt materiale, hvilket potentielt har enorme, negative konsekvenser for ofrene.

Du kan læse mere om sagen på DR’s hjemmeside, her.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, kan du som altid kontakte os. Læs mere her.

Del denne nyhed