InstaHARM: Selvskadeindhold på Instagram

Digitalt Ansvar Kontaktperson:
Andrea Nielsen
ani@digitaltansvar.dk

Hvordan bekæmper vi skadeligt indhold på sociale medier? Deltag i vores event og hør eksperter diskutere Instagrams rolle i håndtering af selvskadeindhold.

Kom med, når Digitalt Ansvar præsenterer resultaterne af vores nye undersøgelse af selvskadeindhold på Instagram d. 28. november kl. 16-17.30.

Netværk med blodige billeder og piger, der lider. Sociale medier som Instagram fortæller selv, at de proaktivt fjerner skadeligt indhold og ikke tillader selvskade og selvmordsrelateret indhold på deres tjenester. Men alligevel dukker historier om de skadelige netværk op igen og igen. Og ofrene tæller særligt børn og unge. I midten af november udkommer Digitalt Ansvar med en undersøgelse, som ser nærmere på problematikken.  

Vi har talt om de store menneskelige konsekvenser ved spredningen af selvskadeindhold på Instagram i årevis. Instagram siger selv, at de bliver bedre og bedre til at fjerne skadeligt indhold. Vores undersøgelse viser dog en noget anden virkelighed - Ask Hesby Holm, direktør i Digitalt Ansvar.

På dagen vil vi fra Digitalt Ansvar fortælle mere om vores nye undersøgelse og dens resultater. Derefter inviterer vi til paneldebat mellem:

Lotte Rubæk: Psykolog og leder af Team for Selvskade i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden. Tidligere i år opsagde hun sit medlemskab i Metas globale ekspertgruppe for selvskade, spiseforstyrrelser og selvmord. Det begrundede hun med ordene:

Min klare opfattelse er, at alt indhold, som ikke er helt over grænsen, men som alligevel er skadeligt, lader Meta ligge. Det gør de, fordi det skaber interaktion og engagement blandt sårbare brugere - Lotte Rubæk.

Mie Andersen: Tidligere medlem af Instagram-netværket ’priv’. Om gruppens indflydelse på hende har hun tidligere fortalt i et interview til DR:

Jeg har skåret mig selv, brændt mig selv, slået mit hoved og mine hænder ind i væggen. Nogle af de ting gjorde jeg ikke, før jeg kom ind i priv-netværket - Mie Andersen.

Mads Bramsen: Centerchef i Center for Sociale Medier, Tech og Demokrati, der hører under Slots- og Kulturstyrelsen.

Ask Hesby Holm: Direktør i Digitalt Ansvar.

 

Praktisk

Arrangementet foregår på Klub, Linnésgade 25, 1321 København K, d. 28.november kl. 16:00-17:30.

Det er åbent for alle med tilmelding på kontakt@digitaltansvar.dk. Tilmeldingen er åben, så længe der er ledige pladser. Skriv gerne i din tilmeldingsmail, hvor du har set arrangementet.

Hjælp til digital vold