Reddit

Reddit Logo

Reddit er et socialt medie, hvor man kan dele tekst, billeder, videoer, links og meget mere, under dække af et selvvalgt brugernavn.

På det sociale medie deler brugere information om alt lige fra kageopskrifter og billeder af katte, til konspirationsteorier og digitalt overgrebsmateriale som fx fotomanipuleret overgrebsmateriale, såkaldt fake porn.

Hvad er Reddit?

Reddit er et socialt medie, der – i modsætning til Facebook – tillader, at brugere opretter sig med et selvvalgt brugernavn. Mediet har altså ikke et krav om, at man – som på Facebook – skal bruge det navn man bruger til dagligt. På samme måde er det heller ikke et krav, at man oplyser en e-mailadresse ved oprettelse.

Registrerede Reddit-brugere (”redditors”) kan oprette tråde, hvori de kan kommunikere med andre Reddit-brugere. Med en bruger har man mulighed for at upvote og downvote tråde og tilhørende kommentarer. På den måde vil de tråde og kommentarer med flest ”upvotes”, blive fremhævet i toppen af den pågældende underside på Reddit, også kaldet et subreddit.

Det sociale medie har omkring 430 millioner aktive månedlige brugere, fordelt over hele verdenen. Størstedelen af sidens brugere er personer mellem 18 og 29 år.

Hvad er et subreddit?

Som udgangspunkt foregår al deling af information på Reddit, i såkaldte subreddits. Et subreddit er et underforum, der er dedikeret til et bestemt emne, hvor Reddit-brugere kan samles og udveksle information, der relaterer sig til sidens hovedfokus.

Eksempler på subreddits er /r/cats (2.7 mio. medlemmer), /r/Denmark (194 t. medlemmer) og /r/WallStreetBets (9.5 mio. medlemmer).

Der findes både subreddits om meget generelle emner som fx teknologi og investering, men også mere nicheprægede emner som fx fluefiskeri. Subreddits kan både være åbne for offentligheden, eller være låst så kun bestemte Reddit-brugere kan deltage i diskussionerne.

Et subreddit kan oprettes af alle, der har en Reddit-bruger.

Tal fra 2020 viser, at der er mere end 2.2 millioner forskellige subreddits. Med andre ord er der formegentlig et subreddit dedikeret til alle tænkelige formål.

Hvordan tjener Reddit penge?

I samme stil som mange andre sociale medier, så tjener Reddit penge på reklamer og diverse ”premium” funktioner. Reddit er afhængig af brugergeneret indhold for at kunne skabe trafik, der kan tilgodese virksomhedens annoncører. Jo mere trafik virksomheden kan generere, jo flere annoncekroner kan den potentielt tjene.

Indholdsmoderation

Et subreddit har én eller flere frivillige moderatorer, som skal sørge for at opslagene i et subreddit overholder sidens brugervilkår.

Desværre er det ikke alle moderatorer, der har ”rent mel i posen”. Det betyder, at åbenlyst ulovligt indhold også kan finde vej til Reddit og det kan endda nå at ligge på siden i lang tid, før det bliver fjernet. Det er en af udfordringerne ved, at der ikke er klare regler for de sociale mediers ansvar.

Hvordan anmelder jeg noget på Reddit?

Inden du anmoder et socialt medie om at fjerne krænkende indhold, er det vigtigt, at du dokumenterer sagen.

Det kan du gøre ved at tage et screenshot af den relevante side, så man både kan se det ulovlige indhold og sidens URL (web-adresse). Dokumentationen kan blive en vigtig del af politiets efterforskning.

Som med de fleste andre sociale medier, er det desuden muligt at anmelde indhold direkte til Reddit, hvis det strider mod deres brugervilkår.

ANMELD UDEN EN REDDIT-BRUGER

Den letteste måde at anmelde indhold til Reddit på, er ved at bruge Reddits egen formular som du finder her.

ANMELD MED EN REDDIT-BRUGER

Hvis du har en bruger på Reddit, kan det være lettere at bruge denne side.

Husk altid at politianmelde indhold, hvis du tror, at det er ulovligt eller hvis nogen er i umiddelbar fare. Du kan se, hvordan du politianmelder digitale krænkelser her.

 

Læs mere